• Home

Storytelling en social branding

Het is weer veel te lang geleden dat ik een bericht schreef. Tsja, je weet hoe dat gaat, voor mijn klanten is alles tot in de nopjes verzorgd, maar mijn eigen website hangt er een beetje bij. Toch zie ik dat niet als iets negatiefs. Mijn stem en boodschap communiceer ik namelijk via mijn klanten.

Het is een voorrecht om iedere week op plekken te komen waar ik het verhaal van de klant zie en vertaal naar verschillende communicatie-uitingen.

Op het World Food Festival kwam ik de stand van Rotterdamse Munt tegen, een sociale stadskruidentuin op Rotterdam zuid waar ik de gehele branding voor heb verzorgd. Bezoekers konden op het festival kennis maken met de kruidentheeën en -mixen die Rotterdamse Munt zelf teelt en droogt.

Bij biologische boerderij Landzicht werk ik eerst aan de lopende zaken op het kantoor, ik maak de nieuwsbrief of heb contact met een blad voor een advertentie. Daarna pak ik mijn camera en loop een rondje over de boerderij. Dat is iedere keer genieten, de verhalen liggen er voor het oprapen. Ik bekijk wat er aan groentes groeit voor het groentenabonnement en laatst was ik bij een workshop fermenteren met fruit.

Door al dit moois te laten zien en te ontwerpen leg ik de verbinding met jou, de bezoeker, de geïnteresseerde, de community. Ik geef je inspiratie en zicht op dingen die je anders niet snel ziet of weet. Op die manier kan ik via mijn klanten de wereld een beetje beter en mooier maken. Dit werk maakt mij echt blij!

Selkie en een nieuwe weg

Eindelijk weer een nieuw bericht op deze site! Ik heb een excuus 🙂 Op 23 oktober 2017 is mijn dochter Selkie Elim geboren. Eerlijk, het meest heftige wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Na een overweldigend eerste half jaar begin ik weer mezelf en mijn draai terug te vinden en vind ik een manier om mijn werk met een gezinsleven te combineren. Het is moeilijker dat ik dacht, en dan heb ik nog een superlief kind, waar Sander en ik elke dag weer van genieten. Ik prijs mezelf gelukkig met alle mooie projecten die ik al heb mogen doen nadat Selkie was geboren. Toch was ik ergens bang of klanten me wel weer zouden vinden nadat ik moeder was geworden, maar dat bleek een loze angst geweest, gelukkig!

Visual storytelling wordt een steeds groter onderdeel van mijn werk, mijn camera gaat waar ik ga en de feedback die ik krijg op mijn fotografie is hartverwarmend. Ik vind dit het allerleukste om te doen; de unieke waarden van de organisaties van mijn opdrachtgevers vastleggen in beeld en tekst en dit vertalen naar bijvoorbeeld een website of de social media kanalen. Als ik de beelden en teksten heb gemaakt en verbeterd volgt de rest snel en natuurlijk; de website en haar verschillende functionaliteiten vallen als vanzelf op de juiste plek en een Instagram profiel vult voorspoedig met mooie beelden die een groter bereik halen.

Toch weet ik dat ik er meer uit kan halen. Ik heb vaak moeite met efficiënt werken (waar ik alleen zelf last van heb) en als perfectionist kan ik mezelf verliezen in de details, soms goed, maar meestal haalt dat de kracht en snelheid uit mijn werk. Ieder onderdeel van een project krijgt mijn volle aandacht, ook de elementen die niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Dit slokt mijn kostbare tijd op, en tijd is schaars tegenwoordig.

Daarom breng ik steeds meer prioriteiten aan in projecten, dat wat ik wel graag zou willen, maar minimaal resultaat geeft voor mijn opdrachtgever, probeer ik zoveel mogelijk te schrappen. Dat wat ik wel zelf kan doen, maar kost mij dubbel zoveel tijd dan wanneer een ander dat zou doen, besteed ik uit.

In april ga ik me nog meer focussen op storytelling en vertrek ik voor een week naar Engeland om deel te nemen aan een retreat van Marte Marie Forsberg. Ik volg haar al een tijd en het is lang een droom geweest om een workshop bij haar te volgen. Die dagen zullen gevuld zijn met wildplukken, het bezoeken van markten, koken, foodstyling en gesprekken over hoe ik mij verder kan ontwikkelen en beter kan worden in dat wat mij gelukkig maakt.

DSCF3355 Die ene week dat het sneeuwde deze winter zaten wij in Lage Vuursche!

Nieuw avontuur

Onverwachts is er een nieuw avontuur op mijn pad gekomen. Ik mag deze herfst een kleine versie van mezelf verwelkomen. En als ik eerlijk mag zijn; dat vind ik doodeng. Toch ga ik erop vertrouwen dat ik met mijn waarden en idealen een gelukkig mensje van haar kan maken. Er is zoveel moois op deze wereld wat ik haar wil vertellen, en vooral wil laten zien.

En dan even praktisch; van 18 september tot en met 1 januari ben ik met zwangerschapsverlof. Ik lees mijn mail wel, en ik zal met enige vertraging terug mailen, mocht het nodig zijn. Nieuwe aanvragen voor projecten of opdrachten zijn zeer welkom voor na mijn zwangerschapsverlof. Een aantal projecten worden waargenomen door mijn vervanger, Lizet Deutekom; lizet@lizetdeutekom.nl, 06 25151279.

In januari zal ik mijn werk weer oppakken. Tot in het nieuwe jaar!

Cathy_strand_2

Stadslandbouwfestival ERGroeit

Stadslandbouwfestival ERGgroeit (spreek uit als ‘er groeit’) werd op zaterdag 18 februari voor de vijfde keer gehouden door Eetbaar Rotterdam (‘ER’). Samen met een enthousiast team van vrijwilligers heb ik dit jaar het ontwerp en de communicatie verzorgd.

wieHoi, ik ben Cathy. Ik ontwerp merken en verhalen voor duurzame ondernemers in Rotterdam. Lees meer >

Contact

Heb je nog vragen?
Ik vind het leuk om vrijblijvend over jouw project te praten, mail of bel mij 0623720930.