Damn Food Waste!

DFW_Cathy  

Via Youth Food Movement Rotterdam werd ik door Food Cabinet benaderd met de vraag of ik een team captain rol wilde zijn bij Damn Food Waste Festival in Rotterdam. Doorgaans zit ik altijd aan de ontwerp- en communicatiekant, dit keer zou ik de productie gaan draaien. Het leek mij ontzettend leuk om een dergelijk project eens anders mee te maken en ook door mijn grote interesse in het thema ben ik er met volle overgave ingesprongen.

  DFW_Cathy_2  

Met Damn Food Waste hebben we een statement gemaakt tegen voedselverspilling door een megalunch te serveren van voedsel dat anders zou zijn weggegooid. Daarnaast was er een randprogramma met verschillende Rotterdamse initiatieven (en je alle tips en tricks kon leren tegen voedselverspilling), presentatie van het chef’s manifest, toffe muziek en een cook-off, dat alles met ruim 3000 bezoekers. We hebben meer dan 1000 kilo groente, fruit en brood gered! Dit zijn bijvoorbeeld groentes waar een overschot van is, restmateriaal (zoals bijv. broccolistronken), overrijp zijn of een gekke vorm hebben.

  DFW_HankeArkenbout  

Als team captain productie was ik verantwoordelijk voor alle apparatuur, de inrichting, materialen, logistiek, elektra en niet te vergeten alle groente, fruit en brood waste. We hebben met elkaar een super geslaagd evenement neergezet!

Lees hier meer over Damn Food Waste.

Foto’s van Hanke Arkenbout en mij.

  DFW_HankeArkenbout_2

wieHoi, ik ben Cathy. Ik ontwerp merken en verhalen voor duurzame ondernemers in Rotterdam. Lees meer >

Contact

Heb je nog vragen?
Ik vind het leuk om vrijblijvend over jouw project te praten, mail of bel mij 0623720930.